3D TOPOĞRAFİK HARİTA

Projenin Amacı: Sosyal bilgiler dersindeki soyut kavramların öğrenme-öğretme sürecinde daha somut hale gelmesini, etkili ve kalıcı öğrenmeye olumlu katkısını sağlamaktır.

Proje Materyalleri: Kinect kamera, projeksiyon, kum havuzu, bilgisayar, harita yazılımı.

Proje Özet: Sosyal bilgiler dersindeki yükselti, yükselti farklılıkları ve yükselti eğrileri gibi soyut olan konuların öğrencilerin daha net algılaması ve öğrenme, hatırlama süreçlerini arttırma amacıyla 3d topoğrafya haritası hazırlanmıştır. Bu amaca ulaşmak adına Kaliforniya Üniversitesinden Oliver Kreylos tarafından geliştirilen yazılım kullanılarak projeksiyon, kinect kamera yardımıyla proje hazırlanmıştır.

Proje Sonucu: Yapılan öğrenme materyalini öğrencilerin öğrenme süreçlerini olumlu olarak etkilediği ve öğrenme sürecini daha somut hale getirerek etkili ve kalıcı öğrenmeye olumlu katkı sağladığı gözlemlenmiştir.

Proje Danışmanı: Özer BATTİ

17.01.2024 154